Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Zupa rybna gospodarza - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Zupa rybna gospodarza

 

Ugotować wywar z włoszczyzny i ryby lub jadalnych odpadów rybnych dodając przyprawy.

Po ugotowaniu całość odcedzić. Z mięsa ryby przyrządzić pulpety. Wywar podprawić mąką rozmieszaną z 1/8 l ostudzonego wywaru. Zagotować, dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Zupę połączyć ze śmietaną. Do wazy włożyć ugotowane pulpety, wlać zupę. Do zupy rybnej, oprócz śmietany, można dodać surowe żółtka. Oprócz pulpetów rybnych można podawać zupę z łazankami, kluseczkami czy groszkiem ptysiowym. Podprawić ją można również zasmażką.