Grzanki z kurkami i kozim serkiem
70 g serka koziego w ruloniku
2 garście kurek
1 łyżka oliwy
2 łyżki masła
1 ciabatta
2 łyżki oliwy z oliwek
5 pomidorów suszonych w zalewie
bazylia świeża
sól morska
świeżo zmielony czarny pieprz
Kozi serek pokroić na kawałeczki na pół godziny przed przygotowywaniem grzanek, aż będzie miękki i osiągnie temperaturę pokojową. Na rozgrzaną patelnie z oliwą położyć kurki i dodać szczyptę soli. Smażyć przez kilka minut do zmięknięcia, mieszając od czasu do czasu. W trakcie smażenia dodać masło. Ciabattę pokroić na kromki, zgrillować, skropić oliwą. Pomidory pokroić na małe kawałki. Gorące kurki, ser oraz pomidory ułożyć na grillowanych grzankach. Posypać pieprzem i udekorować bazylią.