Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Soczysta pieczeń wołowa w sosie imbirowym - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Soczysta pieczeń wołowa w sosie imbirowym

 

Mięso umyć, wyżyłować, pokroić w kostkę, posypać przyprawami i mąka, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i pokrojoną w kostkę cebulą, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać ketchup oraz namoczone i wylić, ugnieść widelcem. Koperek umyć, osuszyć, posiekać. Łososia opłukać, osuszyć, obrać ze skóry, posiekać. Rybę przełożyć do szklanego naczynia, dodać sok z cytryny, sól, pieprz i olej. Składniki starannie wymieszać. Łososia posypać cebulą oraz koperkiem. Przekąskę przykryć folią spożywczą i schłodzić. Miękkie mięso połączyć z pozostałą mąką wymieszaną z małą ilością zimnej wody oraz przyprawami, dusić kilka minut, doprawić. Podawać z ryżem isurówkami.