Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Tatar z łososia - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Tatar z łososia

 

Cebulę obrać, pokroić w bardzo drobna kostkę, posolić, ugnieść widelcem. Koperek umyć, osuszyć, posiekać. Łososia opłukać, osuszyć, obrać ze skóry, posiekać. Rybę przełożyć do szklanego naczynia, dodać sok z cytryny, sól, pieprz i olej. Składniki starannie wymieszać. Łososia posypać cebulą oraz koperkiem. Przekąskę przykryć folią spożywczą i schłodzić Podawać ozdobioną kaparami. Doskonałym dodatkiem do mięs w wieczór Andrzejkowy będą wina np. Cabernet Savignon – ciemnopurpurowe i lekko wytrawne lub ciemnorubinowe np. Savignon Merlot o bardziej stonowanym bukiecie.