Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Karp w winie - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Karp w winie

- 1 kg karpia - 100 ml czerwonego wytrawnego wina - 25 dkg śliwek węgierek, - 3 -4 dkg mąki - oliwa - cynamon, goździki, imbir - sól, cukier, sok z cytryny do smaku Karpia oczyszczonego i wypatroszonego umyć, przekrajać wzdłuż na połówki usuwając kości kręgosłupa, pokrajać ukośnie na porcje, posypać przyprawami i mąką, zrumienić z obu stron. Śliwki umyć, wypestkować, włożyć do miksera, wlać wino, dodać przyprawy, włączyć mikser na 30 sekund. Całość doprawić do smaku , zalać karpia i zapiec.