Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Pstrąg w kminku - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Pstrąg w kminku

Składniki:
- 4 małe pstrągi,
- 4 gałązki pietruszki,
- 4 plastry cebuli,
- sok z jednej cytryny,
- 4 łyżki oleju,
- łyżeczka soli,
- pól łyżeczki pieprzu,
- odrobina cukru,
- ćwierć łyżeczki kminku

Przygotować marynatę z soku z cytryny wymieszanego z olejem, solą, pieprzem, szczyptą cukru i kminku. Umyte, wysuszone i wypatroszone ryby włożyć na dwie godziny do marynaty. Kilkakrotnie obrócić Po wyjęciu z zalewy ułożyć na tacce, a do środka każdej ryby włożyć gałązkę pietruszki i plaster cebuli. Piec na grillu, pamiętać o obróceniu, do zarumienienia. Pstrągi można przyrządzać również w marynatach słodkich na przykład miodowej, obłożonej płatkami migdałów.

Wszystkim Czytelnikom 30 minut życzę smacznego Ewa Bierda