Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Leszcz w pomidorach - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Leszcz w pomidorach

Składniki:
- 1,5 - 2 kg leszcza,
- 8 - 10 pomidorów,
- 2 cebule,
- łyżka masła,
- cukier i sól

Leszcza oskrobać, wypatroszyć, umyć dokładnie i podzielić na dzwonka. Pomidory umyć, pokroić w plasterki. Cebule obrać i pokroić w talarki. W wysmarowanym tłuszczem rondlu układać na przemian rybę, pomidory i cebulę, skropić wodą, oprószyć solą z dodatkiem szczypty cukru. Dusić na wolnym ogniu, w przykrytym rondlu około 30 minut. Podawać z białym pieczywem posmarowanym masłem.

Wszystkim Czytelnikom 30 minut życzę smacznego Ewa Bierda