Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Karp z kaszą i grzybami - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Karp z kaszą i grzybami

1 kg karpia - 6 - 8 dkg kaszy gryczanej - 5 dkg suszonych grzybów - 8 dkg cebuli - 2 żółtka - 200 ml śmietany - 2 dkg tłuszczu do kaszy - tłuszcz do kaszy i cebuli - sól, pieprz do smaku Karpia przygotować jak poprzednio. Kaszę opłukać, zalać wrzącą wodą osoloną z dodatkiem tłuszczu. Naczynie z kaszą wstawić do większego naczynia z gorącą wodą, przykryć i ugotować na parze. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować i pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z ugotowaną kaszą, grzybami i żółtkami oraz obraną z ości i pokrojoną pozostała rybą, doprawić. Następnie napełnić dzwonka ryby, polać tłuszczem i upiec. Po koniec pieczenia polać doprawioną śmietaną.