Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Sałatka z por i szparagów - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Sałatka z por i szparagów

Sałatka z por i szparagów:
- 750g białych lub zielonych szparagów
- obranych,
- 2 cienkie pory,
- 4 łyżki drobno siekanych, mieszanych ziół.
- 150 g jogurtu śmietankowego,
- 2 świeże żółtka,
- 4 łyżki oleju roślinnego,
- sól, pieprz i sok z cytryny do saku

Pokroić szparagi w cienkie plasterki, a pora w drobne talarki i ułożyć je na talerzu. Wymieszać zioła z jogurtem i żółtkami , doprawiając solą pieprzem, sokiem z cytryny oraz olejem . Tak przygotowanym sosem polać warzywa.

Wszystkim czytelnikom 30 minut życzę smacznego Ewa Bierda