Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Sałatka wiosenna z ryżem - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Sałatka wiosenna z ryżem

Sałatka wiosenna z ryżem:
- 2/3 szklanki ryżu,
- 2 pęczki rzodkiewek,
- 1 główka sałaty,
- 25 dag twarogu,
- 5 łyżek posiekanego szczypiorku,
- 1 szklanka gęstej śmietany,
- pieprz, sól, olej do smaku

Ryż opłukać pod bieżącą wodą, ugotować na sypko, odcedzić i odstawić. Rzodkiewki i sałatę dokładnie umyć. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Sałatę porozrywać na małe kawałki. Twaróg pokruszyć. Śmietanę wymieszać z olejem , dodając szczypiorku. Do miski włożyć ; ryż, rzodkiewki, sałatę i twaróg. Zalać przygotowanym wcześniej sosem, doprawiając solą i pieprzem, wymieszać. Całość posypać szczypiorkiem i podawać w salaterce.

Wszystkim czytelnikom 30 minut życzę smacznego Ewa Bierda