Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Grillowane boczniaki - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Grillowane boczniaki

 

-          250 g boczniaków

-           3 łyżki oliwy

-          2 łyżki posiekanej natki pietruszki

-           2 ząbki drobno posiekanego czosnku

-           sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

 

Boczniaki pokroić na małe kawałki. Położyć na rozgrzanej patelni i grillować na średnim ogniu przez około 3 minuty, aż zmiękną. Doprawić solą. W małej misce wymieszać oliwę z czosnkiem i posiekaną pietruszką, dodać szczyptę soli. Mieszanką wysmarować boczniaki i przez chwilę podgrzewać. Doprawić pieprzem. Boczniaki wyłożyć na rukolę lub sałatę z sosem winegret, posypać startym parmezanem.