Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Grillowana karkówka - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Grillowana karkówka

- 6 plastrów karkówki / po 20 dek /
- 3 średnie pomidory,
- 2 łyżeczki miodu,
- 2 łyżeczki oleju,
- 2 łyżeczki musztardy,
- odrobina tabasco, pieprz i sól,

Umyte podzielone i osuszone plastry mięsa posmarować wymieszaną ze sobą miodem i musztardą dodając tabasco i oliwę. Tak przygotowane mięso układamy na rozgrzanym grilu i pieczemy przez około 15 do 20 minut , często odwracając aby mięso dobrze zarumieniło się z obu stron. Umyte pomidory kroimy w plastry, kładziemy na mięsie 5 minut przed końcem grillowania. Można też oddzielnie grillować pomidory i ułożyć je na plastrach mięsa przed podaniem.
Gotowe kotlety posypać solą i pieprzem.

Wszystkim czytelnikom 30 minut życzę smacznego Ewa Bierda