Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Omlet z grzybami - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Omlet z grzybami

- 2 jajka,
- 20 ml mleka lub wody,
- 15 dkg grzybów świeżych,
- 4 dkg cebuli
- 25 ml śmietany,
- tłuszcz,
- sól i pieprz do smaku,

Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać grzyby. Dusić do miękkości często mieszając, pod koniec duszenia dodać śmietanę, doprawić do smaku. Umyte jaja wybić ze skorupek do naczynia, wlać mleko lub wodę, posolić i wymieszać na jednolitą masę, wlać na patelnię na rozgrzany tłuszcz. Smażyć powoli nie mieszając. Gdy spód się podsmaży, nałożyć grzyby i zawinąć oba brzegi do środka. Gotowy omlet przełożyć na ogrzany półmisek i zaraz podawać.

Wszystkim Czytelnikom 30 minut życzę smacznego Ewa Bierda