Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Zrazy po staropolsku - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Zrazy po staropolsku

Składniki:
- 400g polędwicy wieprzowej,
- 100g tłuszczu,

Nadzienie:
- 2 cebule,
- 1 jajko,
- 250g wątroby wieprzowej,
- 2 łyżki margaryny,
- pieprz, sól do smaku.

Mięso wyporcjować, rozbić na płaty. Sporządzić nadzienie: wątrobę z cebulą drobno  posiekać, przysmażyć na tłuszczu, dodać jajko, sol i pieprz. Przygotowany farsz nakładać na rozbite płaty polędwicy, uformować w kształcie pieroga, usmażyć na tłuszczu. Podawać w sosie pomidorowym lub pieczarkowym z ziemniakami lub kaszą.

Wszystkim czytelnikom 30 minut życzę smacznego Ewa Bierda.