Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Papryka lub pomidor nadziewany - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Papryka lub pomidor nadziewany

Składniki:
- Kilka dużych pomidorów lub kilka dużych strąków papryki,
- 500 g mielonej wieprzowiny,
- 2 cebule,
- czerstwa bułka,
- 1/4 szklanki wody,
- jajko,
- olej do smażenia,
- 3/4 szklanki śmietany,
- 2 łyżki soku pomidorowego,
- pieprz, sol zioła wg uznania.

Zmielone mięso wyrobić z drobno pokrojoną cebulą, jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Z pomidorów i papryk odciąć wierzchy,
wydrążyć miąższ i pestki. Posolić je w środku, posypać pieprzem, nadziać farszem, oprószyć ziołami, obsmażyć na oleju ze wszystkich stron, włożyć do brytfanny, polać śmietaną wymieszaną z sokiem pomidorowym, zapiec. Podawać z ryżem i surówkami.

Wszystkim czytelnikom 30 minut życzę smacznego Ewa Bierda.