Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Kurczak z nadzieniem - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Kurczak z nadzieniem

Kurczak nie musi być nudny i smutny, bo kurczak może być nieźle nadziany... Można go nadziać praktycznie wszystkim.

Składniki:
-1,5kg kurczaka,
- 1/2 kostki masła,
- 150g pieczarek,

Nadzienie:
- 150g szynki,
- 100g słoniny,
- 2 jajka,
- 3 łyżki śmietany,
- łyżka tartej bułki,
- łyżka siekanej natki pietruszki, pieprz , sol do smaku.

Słoninę i szynkę przepuścić przez maszynkę, wymieszać ze śmietaną. Dodać jaja, tartą bułkę, drobno posiekane pieczarki, natkę, sól i pieprz, wymieszać, nadziać kurczaka i zaszyć. Kurczaka ułożyć w brytfannie, obłożyć pieczarkami z masłem i piec w gorącym piekarniku ok. 90 minut. Od czasu do czasu polewać masłem. Podawać z ugotowanymi ziemniakami i zieloną sałatą ze śmietaną.

Wszystkim czytelnikom 30 minut życzę smacznego Ewa Bierda, zdobywczyni II miejsca w konkursie czytelników "Złota Taca 2003"