Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Roladki szynkowe z kremem chrzanowym - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Roladki szynkowe z kremem chrzanowym

Roladki szynkowe z kremem chrzanowym . - 8 plastrów gotowanej, wędzonej szynki / 200 g / - 1 kubeczek śmietany / 0,2 l / - 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka świeżego utartego chrzanu - 1 łyżka soku z pomarańczy - 1/2 pomarańczy - 8 oliwek nadziewanych papryczką - zielona pietruszka Plastry szynki ułożyć obok siebie na desce do krojenia. Śmietanę ubić z solą na sztywno; wymieszać z chrzanem i sokiem z pomarańczy. Kremem chrzanowym posmarować plastry szynki do połowy; trochę kremu odłożyć. Plastry szynki zawinąć w rożki. Resztę kremu nałożyć łyżką do większych otworów rożków i ułożyć je na półmisku. Pomarańczę umyć, osuszyć i razem ze skórką pokroić w cienkie plastry. Plasterki przekroić na pół i udekorować nimi półmisek. Oliwki przekroić na pół i razem z zieloną pietruszką ułożyć na szynce.