Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Pieczarki faszerowane - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane - 12 dużych pieczarek - 100 g orzeszków laskowych - 3 dymki - 6 suszonych moreli - 100g twarożku ziołowego - 1 łyżka oleju - zioła prowansalskie - sól i pieprz do smaku Pieczarki oczyścić. Trzonki wykroić, drobno posiekać. orzeszki zrumienić na suchej patelni (aż zaczną pachnieć). Piekarnik rozgrzać do 200 st. C. Dymki umyć, oczyścić, pokroić w krążki (razem z zieloną częścią). Suszone morele pokroić w kosteczkę. Dymkę przemieszać z posiekanymi trzonkami pieczarek, morelami, orzeszkami i twarożkiem ziołowym. Farsz przyprawić ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym, umieścić na niej kapelusze pieczarek, posypać solą i pieprzem, posmarować olejem, obłożyć przygotowanym farszem, piec 15 -20 minut. Podawać z bagietką