Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Pasztet z ryby i sera białego - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Pasztet z ryby i sera białego

 

Pasztet z ryby i sera białego

- 200g cebuli

- 200g zielonej papryki

- 500g białego sera

- 300g wędzonego łososia

- 2 łyżki masła

- 4 jajka

- 1/3 szklanki śmietany

- gałka muszkatołowa

- natka pietruszki

- sól i pieprz do smaku

- starty parmezan i bułka tarta do formy

Cebulę posiekaną w kostkę oraz drobno pokrojoną paprykę usmażyć na maśle, często mieszając, nie dopuścić do zrumienienia. Ser zmiksować z jajkami i śmietaną. Dodać

usmażone warzywa oraz podzielonego na drobne cząstki łososia. Delikatnie wymieszać i doprawić pieprzem, gałką muszkatołową i solą. Włożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą wymieszaną z parmezanem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160oC na ok. 40 minut. Następnie trzymać ok. 45 minut w wyłączonym piekarniku. Po wyjęciu wystudzić, wyjąć z tortownicy i posypać pasztet posiekaną zieleniną.