Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Pasztet jarski - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Pasztet jarski

 

Pasztet jarski

Masa pasztetowa:

- 4 marchewki

- 30 dag groszku zielonego

- duży seler

- 2 jajka

- 4 łyżki śmietany

- białko

- ziele angielskie

- pieprz i sól do smaku

W trzech naczyniach ugotować osobno obrane i oczyszczone marchew, seler i groszek. Groszek zmiksować z jajkiem, śmietaną, solą i pieprzem. Marchewkę zmiksować z solą , pieprzem, zielem angielskim i drugim jajkiem. Seler zmiksować wymieszać z ubitym na sztywno białkiem i pieprzem. Formę wysmarować masłem i posypać tartą bułką. Układać warstwami warzywa. Piec około 60 minut. Wystudzić w formie, wyjąć i wstawić na noc do lodówki. Podawać z pikantnymi sosami.