Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Ozór zapiekany w sosie chrzanowym - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Ozór zapiekany w sosie chrzanowym

 

Ozór zapiekany w sosie chrzanowym

- Ozór wołowy

- 25 dag włoszczyzny

- 3 ziarnka pieprzu

- 2 ziarna ziela angielskiego

- 2 szklanki sosu chrzanowego

- łyżeczka siekanej natki pietruszki

- sól

Ozór ugotować z włoszczyzną i korzeniami do miękkości, obciągnąć ze skóry i pokroić w plastry. Następnie ozory ułożyć w żaroodpornym naczyniu, pokryć gęstym sosem chrzanowym, wstawić na 15-20 minut do gorącego piekarnika. Wyjąć, posypać siekaną natką pietruszki. Podawać z ziemniakami i ogórkiem kwaszonym.