Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Gulasz z żołądków z grzybami - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Gulasz z żołądków z grzybami

 

Gulasz z żołądków z grzybami

- 80 dag żołądków kurzych lub indyczych

- 6 dag suszonych podgrzybków

- 1 cebula

- 1 łyżka mąki pszennej

- 3/4 szklanki kwaśnej śmietany

- 1 l bulionu warzywnego

- 1 liść laurowy

- 1 łyżeczka majeranku

- 1 łyżeczka sosu sojowo-grzybowego

- olej

- sól i pieprz do smaku

Żołądki oczyścić, umyć, ugotować do miękkości w bulionie z liściem laurowym, odcedzić / zachować 1 szklankę wywaru/, pokroić na mniejsze kawałki. Grzyby umyć, zalać 3 szklankami wrzącej wody, posolić, gotować do miękkości, odcedzić / 1/2 szklanki wywaru zachować /, wystudzić. Cebulę obrać, posiekać, zrumienić na oleju, dodać żołądki, smażyć chwilę, wrzucić pokrojone w paski grzyby, oprószyć majerankiem, wlać oba rodzaje zachowanego wywaru. Dusić ok. 15 min. Gulasz za gęścić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować. Doprawić solą, pieprzem.i sosem sojowo-grzybowym.