Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Zupa mięsna zwana „ krzepką „ w chlebku - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Zupa mięsna zwana „ krzepką „ w chlebku

- 30 dag wołowiny bez kości - 2 podwójne piersi z kurczaka - 5 ziemniaków - 1/2 selera - 6 dkg startego żółtego sera - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 liście laurowe - 4 nieduże chlebki do zupy - 1 puszka pomidorów - marchewka, pietruszka, por, mielony kminek - cukier, sól, pieprz do smaku Oba rodzaje mięsa umyć, osuszyć. Wołowinę pokroić w kostkę, a kurczaka w paski. Mięso zalać 2 i 1/2l wody, gotować 15 min, zszumować. Marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Por oczyścić, białą część pokroić w talarki. Warzywa dodać do mięsa, wrzucić liście laurowe i ziele angielskie, gotować ok. 45 min. Dołożyć pomidory, mielony kminek. Doprawić do smaku cukrem, solą oraz pieprzem, gotować 15 min. Z chlebków ściąć wierzchy, wydrążyć miąższ, nalać zupę i posypać startym żółtym serem przed podaniem.