Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Zupa jarzynowa zima - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Zupa jarzynowa zima

- 1/4 szklanki kaszy jęczmiennej perłowej - 5 szklanek bulionu wołowego - 1 łyżeczka suszonych ziół - 200g chudej wołowiny - 1 duża marchewka - 1 cebula - 2 pokrojone w plasterki łodygi selera naciowego - 2 łyżeczki posiekanej zielonej natki pietruszki Kaszę wsypać do dużego rondla. Wlać bulion i dodać zioła. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Odciąć tłuszcz z wołowiny. Mięso pokroić w cienkie paseczki. Odszumować bulion łyżką cedzakową. Wrzucić wołowinę, por, cebulę oraz seler. Ponownie doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć płomień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, aż mięso i warzywa będą miękkie. Dokładnie odszumować zupę łyżka cedzakową. Usunąć wszystkie oczka tłuszczu z powierzchni zupy. Doprawić do smaku. Nalać zupę do ogrzanych miseczek i posypać natką z pietruszki. Podawać z chlebem z chrupiącą skórką.