Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Polewka piwna - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Polewka piwna

 

Polewka piwna

·         1 litr piwa /jasnego lub ciemnego/

·         150 g razowego chleba /bez skórki/

·         3 łyżki masła

·         pół łyżeczki kminku

·         sól i cukier do smaku

Masło rozpuścić w rondlu, wrzucić pokrojony w kostkę chleb i ciągle mieszając, podsmażyć 4 minuty. Zalać połową piwa, dusić 10 minut i zmiksować lub przetrzeć przez sito. Połączyć z resztą piwa, dodać kminek i gotować 5 minut. Doprawić do smaku solą oraz cukrem. Podawać z serowymi grzankami.