Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Mięsna zupa ziemniaczana - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Mięsna zupa ziemniaczana

Mięsna zupa ziemniaczana

- 1,5l wywaru z warzyw, - 30 dkg wieprzowiny bez kości - 10 dkg cebuli - 3 dkg tłuszczu - 1/2 kg ziemniaków - 3 dkg koncentratu pomidorowego - 2 dkg tłuszczu do zasmażki - 2 dkg mąki - natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, - sól i pieprz do smaku Mięso umyć, pokrajać w kostkę razem z obraną cebulą, podsmażyć mięso dodając cebulę, lekko zrumienić , zalać wywarem i ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do mięsa pod koniec gotowania. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć, połączyć z zupą i koncentratem pomidorowym, chwilę pogotować, dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku.