Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Krem z groszku zielonego - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Krem z groszku zielonego

Krem z groszku zielonego

 

150g groszku zielonego / puszka / 2/3 szklanki słodkiej śmietany 2 żółtka kostka wywaru z warzyw zioła prowansalskie gałka muszkatułowa sok z cytryny sól, cukier Groszek z puszki razem z zalewą przełożyć do garnka. Zagotować i zmiksować. Wlać 2 szklanki wrzątku, włożyć kostkę wywaru z warzyw i gotować ok. 3 minuty. Śmietankę roztrzepać z żółtkiem, wlać kilka łyżek wrzącej zupy i nie przerywając mieszania, dodać do garnka. Zestawić z ognia. Doprawić solą, gałką muszkatułową, ziołami prowansalskimi, odrobiną cukru i sokiem z cytryny. Podawać w bulionówkach z gotowym groszkiem