Kabina prysznicowa - stomatolog Nowa Ruda - gąsienica gumowa - tłumacz przysięgły włoskiego Wrocław - Artur Synowiec - modne zardzewiałe dekoracje Kapuśniak zimowy - Przepisy, Gotowanie Oczami Kobiet

Kapuśniak zimowy

Kapuśniak zimowy

1/2 główki kapusty czerwonej 2 czerwone cebule 25 dag mięsa indyczego pokrojonego jak na gulasz 1 - 2 ząbki czosnku 1 kwaskowate jabłko 1 łyżka masła 2 - 3 ziemniaki 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczka mielonego pieprzu listek laurowy sok z 1/2 cytryny sól Cebulę pokroić na cienkie krążki, zeszklić na maśle, dodać mięso, poszatkowaną i skropioną sokiem z cytryny kapustę, rozgnieciony czosnek, listek laurowy, sól i pieprz. Dusić na maleńkim ogniu, stale mieszając, aż kapusta zmięknie i stanie się przezroczysta. Zalać 5 szklankami wrzącej wody i gotować ponad godzinę na małym ogniu. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i jabłko, gotować , aż ziemniaki zmiękną. Przed podaniem usunąć listek laurowy. Wszystkim czytelnikom 30 minut smacznego życzy Ewa Bierda